Asmeninės treniruotės mamoms padeda atsistatyti po gimdymo, išspręsti nugaros skausmų problemas ir pasirūpinti savimi

Sertifikuota IBCLC žindymo konsultantė ir trijų vaikų mama Eglė Gurčinė (37 m.) pasirinko sportuoti kartu su asmeniniu treneriu – kineziterapeutu Gediminu Dukausku sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ dėl intensyvių nugaros skausmų, diagnozuotos protrūzijos (stuburo išvaržos) ir didelio noro pasirūpinti ne tik vaikais, bet ir savimi.

Fizinio aktyvumo nauda

Eglei sportas visada buvo labai artimas, moteris puikiai suvokia fizinio aktyvumo naudą, o sveikatingumo temos ją lydi nuo pat vaikystės. „Mano tėveliai buvę aukšto meistriškumo sportininkai, vėliau tėtis dirbo treneriu, o mama nuėjo mokslo keliu ir dėstė universitete. Taigi sportas ir jo temos mane lydi visą gyvenimą“, – dalinasi E. Gurčinė.

„Apelsine“ Eglė sportavo dar iki gimdymo, lankė „Kalanetikos“ ir „Zumbos“ grupinius užsiėmimus, tačiau tapus mama ir papildomai pasinėrus į mokslus, laiko nebeliko iki tol, kol atsirado sveikatos problemos. „Grįžti į sportą „Apelsine“ svajojau jau paskutinius keletą metų, tad pabaigus mokslus ir išlaikius kvalifikacinį egzaminą, iškart susiderinau treniruočių laiką su treneriu Gediminu. Tik šįkart norą sportuoti papildomai skatino ir sveikatos problemos. Trečias nėštumas buvo sudėtingesnis fiziškai, vaisius visą laiką buvo labai žemai, tai su nugaros skausmais intensyviai susidūriau dar nėštumo metu. Po gimdymo jie niekur nedingo ir pasiekus piką, kurį laiką sportavau namuose, bet tik atsiradus galimybei, pasirinkau profesionalias treniruotes su kvalifikuotu treneriu – kineziterapeutu“, – pasakoja Eglė.

Treniruotės išsprendė nugaros skausmų problemas

„Apelsino“ klientė Eglė asmenines treniruotes su sveikatingumo specialistu Gediminu Dukausku pradėjo 2022 m. balandį ir per pusmetį pasiekė puikių rezultatų. „Pradėjus sportuoti, mano savijauta pasikeitė kaip diena ir naktis! Ne tik, kad sutvirtėjo kūnas, bet svarbiausia, kad jau labai retai aplanko nugaros skausmai, o tai man yra didžiausias pasiekimas. Jaučiuosi energinesnė, pati pastebiu, kaip lengviau galiu atlikti tam tikrus judesius ne tik sporto salėje, bet ir kasdienybėje“, – džiaugiasi moteris.

Asmeninis treneris – kineziterapeutas Gediminas Dukauskas, prieš sudarydamas individualią sporto programą, visų pirma atliko išsamią SMART diagnostiką, kuri parodė Eglės fizinę būklę ir padėjo teisingai iškelti svarbiausius tikslus: „Atlikus SMART diagnostiką, išanalizavus klientės judesių biomechaniką ir laikyseną, rezultatai parodė raumenų disbalansą pečių juostoje bei juosmeninėje dalyje, klubų srityje, dubens nestabilumą, padidėjusią kifozę ir lordozę. Normalu, kad dėl žindymo ir ne vieno užauginto vaiko, mamos laikysena pakito, todėl kūnas nejudėjo optimaliai ir biomechaniškai taisyklingai.“ 

„Apelsino“ sveikatingumo specialistas, pasitelkęs profesionalius treniravimo ir kineziterapijos metodus, padėjo Eglei įgyvendinti iškeltus sporto tikslus ir pasiekti geresnę gyvenimo ir judėjimo kokybę suteikiančių rezultatų. „Pagrindiniai treniruočių tikslai buvo atkurti tinkamą judesio biomechaniką, pagerinti lankstumą, atstatyti raumenų disbalansą, išmokyti liemens stabilumo sportuojant. Rezultatai: didesnis lankstumas, geresnė judesių biomechanika, dubens kontrolė, teisinga laikysena, išspręstos nugaros skausmų problemos“, – sako G. Dukauskas.

Svarbu pasirūpinti savimi

Eglė Gurčinė padeda būsimoms mamoms pasiruošti žindymui ir jau pagimdžiusioms moterims įveikti žindymo iššūkius. Ji su vyru šeimoje augina  tris vaikus – dukrytę ir du sūnus. Buitis, vaikai, darbas, mokslai – tikrai nelengva atrasti laiko sportui, tačiau moteris supranta, kaip svarbu yra pasirūpinti savimi. Eglė rekomenduoja visoms mamoms skirti laiko fiziniam aktyvumui: „Visi puikiai žinome fizinio aktyvumo naudą, kartais tik atrodo sunku suderinti visą buitį, vaikų auginimą, dar ir darbą, bet niekas kitas nepasirūpins jumis, o daugiau energijos ir gera nuotaika sportuojant tikrai garantuota!“

Paklausus, kodėl „Apelsino“ klientė pasirinko asmenines treniruotes su sveikatingumo specialistu Gediminu Dukausku, mama atsako: „Mano pagrindinis kriterijus buvo, kad treneris būtinai būtų kineziterapeutas, nes mano nugaros problemos nebuvo šiaip silpni raumenys, bet turi ir diagnozę – protrūzija, tai gydytoja iš karto patarė, kad jei nenoriu ateityje turėti dar blogesnės situacijos ar net operacijos, sportas turi atsirasti mano kasdienybėje iki gyvenimo galo. Sportuodama su Gediminu, supratau, kaip svarbu atlikti judesius tiksliai ir teisingai, kad ne tik nežalotumei savęs, bet ir turėtum naudos. Be to, individualiai dirbant, kaip ir mano atveju, galima pasiekti norimų rezultatų optimaliausiai, pokyčiai pradeda ryškėti labai greitai, gauni profesionalų asmeninį dėmesį.“ 

Sportas padeda atsistatyti po gimdymo

„Apelsino“ treneris – kineziterapeutas G. Dukauskas nurodo, kad mamos į jį kreipiasi dažniausiai norėdamos atsistatyti po gimdymo: „Moterys po gimdymo kreipiasi dėl pilvo raumenų diastazės, juosmens, nugaros, klubų ar pečių juostos skausmų. Mamos nori grįžti į buvusias kūno formas, kurios buvo prieš gimdymą arba atrodyti netgi geriau, taip pat džiaugtis judėjimu be skausmo.“ 

Gediminui svarbu, kad kiekvienas klientas sportuodamas kartu su juo, išspręstų savo problemas ir pasiektų norimų rezultatų sveikai, be jokios žalos kūnui, pozityviai ir motyvuotai. „Eglę galiu pagirti tuo, kad ji turi pakankamai aukštą fizini IQ, domisi sportu, yra imli žinioms ir greitai mokosi, kaip taisyklingai atlikti pratimus, taip pat nestokoja pozityvo ir yra labai motyvuota siekti rezultatų“, – savo kliente džiaugiasi sveikatingumo „Apelsino“ specialistas G. Dukauskas. 

 

Jei ir Jūs susilaukus vaikelio norėtumėte sutvirtinti kūną, susigrąžinti kūno formas, o galbūt išspręsti po nėštumo/gimdymo atsiradusias tam tikras fizinės sveikatos problemas –  mūsų sveikatingumo specialistai Jums pasiruošę padėti.

Sveikatingumo klubuose šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlome išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę, kurios metu treneris atliks Jums SMART FIT instruktažą. Instruktažas apima kūno sudėties analizę, bazinių judesių ir laikysenos testavimą, sudaroma mini programa. 

Registruotis galite ČIA. 

Mūsų klubus rasite PC „Grandus“ (Taikos pr. 66A) ir PC „Studlendas“ (H. Manto g. 90).

 

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai