„Apelsinas“ keičiasi – tampa sveikatingumo klubu visai šeimai

Kaip rasti laiko daugiau pabūti su šeima, kai darbams atlikti, rodos, ir visos dienos neužtenka? Kartu sportuoti! Tai supranta vis daugiau klaipėdiečių šeimų, kurios ne tik vaikštinėja pajūriu, važinėja dviračiais, bet ir drauge užsuka į sporto salę.

Lyderio pozicijas užimantis uostamiesčio sveikatingumo ir sporto klubas „Apelsinas“ savo klientams pasiūlė naujovę – treniruotes visai šeimai. „ Pastebime, kad žmonės nori gyventi sveikiau. Siekdami jiems padėti pirmenybę teikiame nebe sportui ir kūno rengybai, o sveikatingumui, trenerio ir kliento santykiams, jų partnerystei, kuri be galo svarbi ir reikalinga“, – sako klubo „Apelsinas“ vadovas Tomas Kesminas.

Treniruotės sykiu su artimais žmonėmis suteikia galimybę sustiprinti šeimos ryšius, kartu patirti puikių emocijų, padeda lengviau siekti tikslų, ir ne tik sporto salėje.

Sportu užkrėtė ir šeimos vyrus

„Nėra geresnės motyvacijos sportuoti, nei šeimos narių palaikymas ir buvimas šalia“, – tikino klaipėdietė Kristina, nuo rudens lankanti sveikatingumo ir sporto klubą „Apelsinas“.

Šeima ir iki šiol aktyviai leisdavo laisvalaikį – mynė dviračius, vasarą plaukiojo baidarėmis, rengė žygius į gamtą. Tačiau reguliarios treniruotės sveikatingumo klube pūstelėjo naujų vėjų į kasdienį šeimos gyvenimą. Šiuo nauju ir sveiku įpročiu Kristina jau užkrėtė ir mylimus vyrus – sutuoktinį bei pilnametį sūnų.

Į treniruoklių salę Kristiną atvijo noras pagražinti kūno formas, pasisemti daugiau energijos, kurios pastaruoju metu pristigdavo. „Turėjau problemų dėl nugaros, tačiau po poros mėnesių treniruočių tų problemų neliko. Pasirodo, pakako sustiprinti nugaros raumenis“, – pagerėjusia savijauta džiaugėsi moteris. Iš pradžių ji treniruoklių salėje dirbo savarankiškai, bet geriausių rezultatų pasiekė pradėjusi sportuoti su asmeniniu treneriu. Sako, jog šios treniruotės davė nepalyginamai daugiau naudos, nes su specialisto priežiūra Kristina yra tikra, jog pratimus atlieka taisyklingai ir krūvį paskirsto taip, kaip reikia. Net žiemą, kai beslidinėdama pasitempė kojų sausgysles, Kristina nenustojo sportuoti. Padedant treneriui, pavyko greičiau atstatyti sužeistą koją.

Į pagalbą – kineziterapeutai

Siekdamas atsigauti po patirtos kojos traumos į sporto salę pirmąkart įžengė ir Kristinos sūnus. 19-metis studentas greitai atrado reguliarių treniruočių naudą, tad jas lanko iki šiol. Vaikinas pajuto, kad pradėjus sportuoti, jam nebetrūksta energijos dienos darbams nuveikti. Kristina liudija – sūnus pastebimai išgražėjo. Kūnas tapo atletiškas, išryškėjo dailūs raumenys, atsirado daugiau ištvermės ir geros nuotaikos.

Pradėjus intensyviai treniruotis, atsirado ir naujų gyvenimo tikslų. „Apelsino“ treneriai pasiūlė sportiškai moteriai išbandyti jėgas fitneso varžybose. „Vyras sakė – bandyk. Pati nemaniau, jog su savo kūno formomis galėčiau tikti šiam sportui, bet, pasirodo, tinku. Nuo rudens pradėsiu rimtai ruoštis“, – su džiugiu jauduliu pasakojo Kristina.

Siekdamas, kad žmonės sportuotų sveikai ir teisingai,sveikatingumo ir sporto klubas „Apelsinas“ trenerių komandą papildė net 10 kineziterapeutų. Nuo šiol visuose „Apelsino“ klubuose jie skiria itin daug dėmesio klientų treniruotėmis ir jų tikslams pasiekti. Kiekvienas klubo klientas prieš pradėdamas sportuoti turi galimybę atlikti vadinamąjį SMART testą. Jis padeda nustatyti žmogaus fizinę būklę ir parinkti labiausiai jo poreikius atitinkančią treniruočių programą. Klientui pageidaujant su juo individualiai dirba kineziterapeutas.

Į sporto salę – nuo trejų

„Šeimos nori sportuoti kartu, tačiau anksčiau tai būdavo sunkiai suderinama. Mes pirmieji Klaipėdoje, visuose „Apelsino“ klubuose, įrengėme vaikų kambarius, kurie yra stebimi vaizdo kamerų. Tėveliai gali ramiai palikti mažuosius žaisti, o patys sportuodami salėse ekrane stebėti, ką vaikai veikia. Specialiai vaikams esame sudarę skanų ir sveiką valgiaraštį“, – naujoves pristatė T. Kesminas.

Nuo ankstyvo pavasario „Apelsine“ nuolat sportuojantis žinomos grupės „Husarai“ narys Tomas Sinkevičius daugiau judėti paskatino ir visą gausią šeimą – žmoną Neringą bei tris atžalas.

T. Sinkevičius į sporto salę kaskart atsiveda ir jauniausiąją atžalą – trimetę dukrelę, kurią prižiūri, kol žmona dirba.

Kol tėtis lieja prakaitą atlikdamas trenerės nurodymus, mažoji mankštinasi ant kilimėlio ir smalsiai stebi, kas vyksta salėje. Tomas džiaugėsi, jog Klaipėdoje pagaliau atsirado šeimai draugiškas sveikatingumo klubas. „Apelsine“ siūlomos treniruočių programos ne tik suaugusiems, bet ir vaikams, paaugliams. Devynmetis Tomo sūnus čia lanko karatė užsiėmimus, ką tik individualias treniruotes pradėjo lankyti ir vyresnėlis. Pamačiusi, kaip noriai ir su kokiu užsidegimu vyras sportuoja, Tomo žmona Neringa taip pat nusprendė neatsilikti – pasirinko sportuoti kartu su asmeniniu treneriu.

Vakarais šeima dalijasi įspūdžiais iš sporto salės

Nuo vaikystės problemų dėl antsvorio turintis narys T. Sinkevičius pagerinti kūno formas ir savijautą siekia padedamas asmeninės trenerės. Po penkiolikos metų eksperimentų su dietomis, kurios duodavo tik trumpalaikės naudos, Tomas galiausiai suprato, jog būtina iš esmės pakeisti gyvenimo būdą. „Didžiausias iššūkis man – atsisakyti cepelinų“, – prisipažino jis. Pakeisti per 35 gyvenimo metus susiformavusius mitybos įpročius, kaip pats sako, buvo „tragiškai“ sunku. Tačiau sunkiausia jau praeityje. Po trijų mėnesių intensyvių treniruočių 103 kilogramų svoris pradėjo tirpti, ėmė ryškėti dailūs raumenys.

Sinkevičių šeimos narių treniruočių laikas skiriasi, tačiau vakare susirinkus namie labai smagu pasidalinti įspūdžiais, kaip kuriam tądien sekėsi. Šeimoje neseniai atsirado nauja tradicija – vakare visiems kartu pasivaikščioti pajūriu, pažaisti krepšinį, kvadratą ar futbolą. Kartu aktyviai leidžiamas laisvalaikis padeda atsikratyti neigiamų emocijų, įtampos, stiprina imunitetą ir sutvirtina šeimos ryšius. T. Sinkevičius įsitikino, jog sprendimui keisti gyvenimo būdą būtina subręsti. Kai pavyksta peržengti vidinius slenksčius, laukia malonus atpildas.

Šis straipsnis publikuotas dienraštyje Vakarų ekspresas.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai