Aktyvus laisvalaikis gamtoje ar treniruotė sporto klube?

Vasarą norime kuo daugiau laiko praleisti gryname ore ir pasimėgauti aktyvaus laisvalaikio pramogomis. Bėgimas, pasivažinėjimas dviračiu, pasiplaukiojimas ir kiti užsiėmimai gamtoje savo efektyvumu nepakeičia treniruočių sporto salėje. Kodėl? Į visus aktualius klausimus atsako sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ asmeninė fitneso trenerė ir grupinių užsiėmimų instruktorė Lijana Bajelienė.

Ar aktyvus laisvalaikis gali pakeisti treniruotę sporto klube?

Aktyvus laisvalaikis gamtoje žmogui yra svarbus, nes jis, pirmiausia, suteikia geras emocijas ir lavina bendrą aktyvumą. Tik reikėtų suprasti, kad važiavimas dviračiu su visa šeima savo malonumui netreniruoja kūno raumenų taip, kaip profesionali treniruotė sporto klube. „Apelsine“ visi grupiniai ir asmeniniai užsiėmimai su sveikatingumo specialistu turi savo tikslus ir struktūrą, apšilimą ir tempimą, treneris visuomet profesionaliai prižiūri, kad žmogus sportuotų saugiai ir taisyklingai.

Treniruotė sporto klube

Kada geriausia pradėti savo kūną ruošti aktyvioms vasaros veikloms? 

Pradėti reikėtų iš karto, pavyzdžiui, baigėsi kaitavimo sezonas ir jau galima ruošti savo kūną kitiems metams. Raumenų jėgos, ištvermės, funkcionalumo, lankstumo, širdies ir kraujagyslių sistemos lavinimas turėtų vykti nepertraukiamai, siekiant geriausių rezultatų. Individualiai pasiruošti ir įgyvendinti norimus tikslus padės asmeninės treniruotės su kvalifikuotais „Apelsino“ sveikatingumo specialistais.

Aktyvus laisvalaikis

Į ką svarbu atkreipti dėmesį sportuojant savo malonumui lauke?

Svarbu realiai įvertinti savo kūno fizinį pasirengimą ir pajėgumą norimai veiklai. Taip pat nepersitempti, pradėti nuo mažesnių atstumų bei lengvesnių krūvių ir tik palaipsniui juos didinti. Pasirinkti patogią sportui skirtą aprangą, kokybišką avalynę, atsižvelgti į oro sąlygas. Prisiminti, kad aktyvus laisvalaikis turi teikti malonumą, o ne tapti sporto varžybomis, nes varžybos reikalauja jau visai kitokio, profesionalaus fizinio pasirengimo. 

Aktyvus laisvalaikis pajūryje

Kokias treniruotes „Apelsine“ geriausia rinktis pradedantiems sportuoti?

„Apelsinas“ išskirtinis tuo, kad siūlo labai didelį įvairių grupinių treniruočių pasirinkimą. Nesportuojantiems, reikėtų pradėti nuo žemesnio intensyvumo treniruočių – tam puikiai tiks kalanetika, pilatesas, stuburo ir sąnarių mankšta. Skirtingos treniruočių programos yra pritaikytos įvairaus amžiaus, fizinės ištvermės ir poreikių žmonėms, skirtos svorio metimui, jėgai ir ištvermei ugdyti bei kūno ir dvasios harmonijai palaikyti. Žinoma, turint individualių poreikių bei tikslų, visuomet geriausia kreiptis į asmeninį trenerį – profesionalą. „Apelsine“ taikoma „SMART“ testavimo ir treniravimo metodika su 6 unikaliomis programomis: „Svorio korekcija“, „Sveika nugara“, „Funkcinė korekcija“, „Laikysenos korekcija“, „Fizinių ypatybių lavinimas“, „Amžiaus korekcija“. Kiekvienas pradedantis sportuoti „Apelsine“ visuomet sulauks reikalingo dėmesio ir pagalbos bei patarimų.

Daugiau apie sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ vykstančias grupines treniruotes sužinokite čia: grupinės treniruotės „Apelsine“

Daugiau apie „SMART“ treniruočių programas sužinokite čia: „SMART“ treniruočių programos

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai