80-metis sporto klube pasigenda bendraamžių

Sveikatingumo ir sporto klube „Apelsinas” sportuojantis Josifas neabejotinai sulaukia daugiausia aplinkinių dėmesio. Jis yra vyriausias čia besilankantis klientas, tad, kaskart jam pasirodžius, jį palydi smalsumo ir nuostabos kupini žvilgsniai. Sutikite – pamatyti aktyviai (ir viešai!) sportuojantį garbaus amžiaus žmogų pavyksta gana retai.

Užtikrina gerą nuotaiką

Josifui – jau 80, tačiau jo biologinis amžius – vos 66-eri. Daugumos lietuvių biologinis amžius yra 10–15 metų didesnis už nurodytąjį asmens dokumentuose.

Biologinis amžius, kuris nustatomas atlikus specialius testus, parodo, kiek iš tiesų susidėvėjęs mūsų kūnas. Deja, bet dažnas iš mūsų leidžiame savo kūnui pasenti pernelyg greitai, nes per mažai dėmesio skiriame judėjimui ir kasdienei mankštai.

„Amžius verčia rūpintis savimi”, – šyptelėjo Josifas. Jis tikino rimtų sveikatos problemų neturintis, o daugiau judėti ėmė pajutęs, kad tai padeda jaustis žvalesniam ir palaikyti gerą nuotaiką.

Josifas iki pensijos dirbo žvejybiniuose laivuose. Tačiau, gavęs paskyrimą dirbti Vokietijoje, ten užtruko ilgiau, nei planavo. Po 30 metų jūrininkas sugrįžo į gerokai pasikeitusią, išgražėjusią gimtąją Klaipėdą.

Vokietijoje – akivaizdūs rezultatai

Pravėrus sporto klubo duris, jam į akis iškart krito tai, jog tarp sportuojančiųjų beveik nėra bendraamžių: „Visiškai priešingas vaizdas Vokietijoje. Klube, kuriame sportavau, pusė ir daugiau lankytojų – 50–60 metų. O čia apsidairau – vien gražios, jaunos merginos ir raumeningi vaikinai.”

Pasak Josifo, Vokietijoje pensinio amžiaus žmonės sportuoja masiškai. Ten jiems sudaromos visos galimybės daugiau judėti – valstybė apmoka pusę treniruočių kainos.

Rezultatai akivaizdūs – žmonės jaučiasi puikiai ir fiziškai, ir dvasiškai, rečiau serga ir kur kas mažiau pinigų išleidžia vaistams. Josifas įsitikinęs, kad investuodama į sportą ir suteikdama galimybę daugiau judėti visiems, valstybė labai daug laimi.

„Norėčiau, kad taip būtų ir Lietuvoje”, – pripažino Josifas.

Į salę – su žmona

Nenuilstantis vyras sportuoja jau daug metų: užsiiminėjo sportine gimnastika, kilnojo svarmenis, išbandė ir grupines treniruotes. 

Dabar dažniausiai jis lankosi treniruoklių salėje. Čia jam kompaniją palaiko 80-ies metų žmona.

Kartu jiedu ne tik sportuoja klube, bet ir keliskart per savaitę keliauja prie jūros. Čia mėgstamu maršrutu pėsčiomis nužingsniuoja ne vieną kilometrą.

Primenama, kad sveikatingumo klubas „Apelsinas” laukia senjorų. Sportuojantiesiems iki 17 val. taikomos nuolaidos.

Straipnis publikuotas dienraštyje Klaipėda.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai