Žiema, žiema, bėk iš kiemo! Užgavėnių proga skelbėme konkursą ir prašėme sveikatingumo klubo šeimai „Apelsinas“ Facebook puslapio sekėjų pasidalinti savo sveikuoliškų blynų receptais. Išrinkome 5 pačias įdomiausias šio skanaus patiekalo variacijas. Skanaus!

Obuolių blynai (receptas – konkurso laimėtojas)

  • 5 tarkuoti obuoliai (tarkuojami per burokinę tarką)
  • 1–2 kiaušiniai
  • Keletas šaukštų pasirinktų miltų
  • Kepam kaip įprastus blynus

Čirviniai grikių blynai

  • 1 gerai prinokęs bananas
  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas graikiško jogurto
  • Augalinio pieno ar karvės pieno
  • Cinamono
  • Grikių miltų
  • Kepame kaip įprastus čirvinius blynus

Cukinijų blynai su malta kalakutiena

  • 1 cukinija (sutarkuojam)
  • Svogūnas
  • 2 šaukštai avižų miltų
  • 2 kiaušiniai
  • Atskirai pakepiname smulkintą kalakutieną su prieskoniais
  • Viską kartu išmaišome ir kepam blynelius ant „Ghee“ sviesto

Purūs, lengvučiai ir sotūs blynai be cukraus

  • 2 kiaušiniai
  • Bananas
  • Šaukštas migdolų miltų
  • Šaukštelis cinamono
  • Padažui: kokosų pieno, uogų ar vaisių (pagal skonį), viską sumaišome trintuvu

Blyneliai su šonine

(„Apelsino“ trenerio – Mariaus Bertašiaus – receptas)

  • 3 kiaušiniai
  • 60 gramų 9% riebumo varškės
  • 60 gramų tarkuoto puskiečio sūrio
  • Žiupsnelis jūros druskos
  • Viską sudedame į maišytuvą ir gerai išplakame, pilame į įkaitintą keptuvę, kepame ant „Ghee“ arba kokosų sviesto apie 1,5–2 min. (pirmą pusę uždengtą dangčiu) ir apie 1 min. antrą pusę
  • Įdarui pasikepiname šviežios šoninės. Įdarą galima rinktis pagal skonį
  • Patiekiame su graikišku jogurtu