Dviejų vaikų mama, klaipėdietė Devalta Šešelgienė (36 m.) sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ sportuoja jau penkerius metus. Per šį laikotarpį moteris numetė 24 kilogramus svorio, nors jos pagrindiniai tikslai buvo išspręsti savo sveikatos problemas, pagerinti fizinę būklę ir jaustis energinga. Moteris įgyvendino visus norimus pokyčius ir dar daugiau: dabar klaipėdietė labiau pasitiki savimi ir džiaugiasi, kad nuolatinių pastangų ir darbo kartu su asmenine trenere dėka, sėkmingai pakeitė savo gyvenimą.

Sportuoti „Apelsine“ paskatino vyras ir geri atsiliepimai

Devalta pradėjo sportuoti paskatinta savo vyro, kuris jau treniravosi „Apelsine“. „Vyras pirmasis pradėjo sportuoti „Apelsine“ – klubas arti namų, o ir iš aplinkinių girdėjome labai gerus atsiliepimus. Vieną dieną vyras užsiminė, kad rado trenerę kaip tik man. Taip mano gyvenime atsirado sportas, „Apelsinas“ ir asmeninė trenerė Zita“, – pasakoja Devalta. Klaipėdietė sveikatingumo klube su pertrauka dėl gimdymo sportuoja jau penkerius metus: „Pradėjau nuo 1–2 kartų per savaitę, dabar sportuoju 3–4 kartus ir vieną kartą per savaitę būtinai su trenere. Man svarbi Zitos priežiūra – trenerė profesionaliai sudėlioja pratimų programą, įvertina mano fizinės būklės pokyčius ir pataria, kaip tobulėti.“

Pagrindinis tikslas – sustiprinti sveikatą ir pagerinti fizinę būklę

Po pertraukos grįžusi sportuoti į „Apelsiną“, Devalta atliko „SMART“ diagnostiką ir pasiryžo pokyčiams. Moteris užsibrėžė sau pagrindinį tikslą – sustiprinti sveikatą ir pagerinti fizinę būklę. „Grįžimas buvo sudėtingas, nes išryškėjo visos sveikatos problemos: peties trauma, išvarža, migrena, sustiprėjusi skydliaukės problema, o kur dar nuovargis… Išsigandau, kai „SMART“ diagnostika parodė, kad mano metabolinis amžius yra 47 m., nors jaučiausi lyg būčiau 65-erių. Pamačiau, kad didžioji dalis viršsvorio yra riebalai, o  kai kurių paprastų fizinių pratimų išvis negalėjau atlikti. Pradėjus sportuoti, svarbiausias tikslas buvo sustiprinti sveikatą, taip pat norėjau, kad atsirastų daugiau energijos ir ištvermės“. – savo patirtimi dalinasi „Apelsino“ klientė.

Sportas išsprendė skausmų problemas

Šešelgienė džiaugiasi „Apelsino“ sveikatingumo specialistės pagalba bei motyvacija nugalėti neigiamas emocijas, baimes ir pasiekti savo užsibrėžtų tikslų. „Jaučiausi suglumusi ir prislėgta, kad daug ko nebesugebu, tačiau Zita mane ramino ir vis kartojo, kad po mažą žingsnelį sustiprėsiu ir būsiu tokia, kaip anksčiau, o jei tik norėsiu – galėsiu pasiekti dar daugiau. Trenerė buvo teisi: dingo migrenos priepuoliai, sumažėjo kraujospūdis, praktiškai nebeskauda nugaros, vis rečiau jaučiu peties traumos pasekmes. Tik su Zitos pagalba labai sustiprėjau, ir puikiai mokausi, kaip įveikti sveikatos problemas“, – teigia D. Šešelgienė.

Trenerio darbas – suteikti motyvacijos pasiekti norimų pokyčių

„Apelsino“ sveikatingumo specialistė Zita Satkauskaitė pabrėžia, kad trenerio darbo esmė yra padėti žmogui pasiekti norimų pokyčių, suteikti motyvacijos ir individualiai parinkti pratimus pagal kliento poreikius bei fizines galimybes. „Stereotipas, kad treneriai dirba tik su tobulą kūną turinčiais žmonėmis yra klaidingas. Mes esame tam, kad padėtume nugalėti kompleksus, išklausytume problemas ir padėtume tikslingai sudėlioti sporto programą, atsižvelgiant į asmeninius siekius. Svarbu parinkti tinkamiausius žmogui pratimus ir prižiūrėti, kad teisingai juos atliktų, sau nepakenktų. Dar svarbiau yra bendrauti su savo klientu, suvokti jo galimybes, ieškoti geriausio žmogui varianto, motyvuotai įkvėpti sportui ir pokyčiams“, – pasakoja trenerė.

Rezultatai pranoko lūkesčius numetus net 24 kg svorio

Devaltai svarbiausia buvo gerai jaustis, o kiek kilogramų norėtų numesti, moteris konkrečiai užsibrėžusi nebuvo. Rezultatai pranoko lūkesčius ir klaipėdietė negali patikėti, jog numetė net 24 kilogramus svorio. „Labiausiai norėjau puikiai jaustis, o numesti 24 kilogramai tapo viso įdėto darbo papildomu prizu. Taip pat kaip ir naujas rūbų spintos turinys, nes ankstesni drabužiai gerokai per dideli. Dar pačiai sunku tuo patikėti, iš pradžių netgi neatpažindavau savęs veidrodyje. Manęs dažnai klausia: koks jausmas, kai toks kardinalus pasikeitimas? Galėčiau palyginti su persėdimu nuo didelių gabaritų mašinos prie labai mažos: vis atrodo, kad netilpsi, o  pasirodo vietos dar daug“, – džiaugiasi Devalta.

Atsirado daugiau pasitikėjimo ir asmeniniame gyvenime

Sportas „Apelsine“ klaipėdietei padėjo nugalėti baimes, sulaužyti stereotipus ir suteikė daugiau pasitikėjimo savimi. „Devalta tiesiog spindi, sportuoti ateina pakylėtos nuotaikos. Gera matyti, kaip ji stengiasi ir nori tobulėti“, – apie savo klientę atsiliepia Z. Satkauskaitė.
Apie savo pasiekimus sporte Devalta sako: „Daug sužinojau apie save: po mažą žingsnelį galiu pasiekti labai daug. Atsirado valia ir ryžtas – ne tik sportuojant, bet ir asmeniniame gyvenime.“ „Apelsino“ klientė gali didžiuotis savimi, o svarbiausia, kad moteris kardinaliai pakeitė požiūrį – dabar sportas sukelia malonumą ir gerą nuotaiką. „Anksčiau man sportas asocijavosi su nuovargiu, bet supratau, kad atvirkščiai – jei tinkamai pasportuoju, jaučiuosi energingesnė, pozityvesnė ir laimingesnė. Atėjo momentas, kai supratau, kad galiu vis daugiau ir daugiau. Pradėjau jausti pasitenkinimą pačiu sporto procesu ir supratau, kad įgavau daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – pasakoja klaipėdietė.

„Apelsine“ dirbantys profesionalūs treneriai ir kineziterapeutai, atlikę „SMART“ diagnostiką, jums padės pasiekti užsibrėžtų tikslų pagal jūsų individualią sveikatos ir fizinę būklę.

Jei vis dar nesate klubo narys, kviečiame išbandyti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“ nemokamai. Registruotis galite čia: https://www.apelsinas.lt/lt/registracija.

Kitos aktualios naujienos:

Ypatinga privilegija „Apelsino“ nariams! ????

Vasariškai džiugi naujiena! ☀
❓ Kokia tai privilegija? Žiūrėkite filmuką ir sužinosite! ????
Išsamiau skaitykite čia ➡ https://blog.apelsinas.lt/privilegija ⬅