Norint gyvenime kažką keisti, nereikia apie tai ilgai mąstyti ar trypčioti vietoje – geriausia imtis veiksmų ir žengti pokyčių keliu ne rytoj, o tuoj pat šiandien. Tuo įsitikino klaipėdietė Irina Pogorilo, kurios sėkmės istorija – verčia žavėtis. 58-erių moteris, lankanti sveikatingumo klubą šeimai „Apelsinas“, sugebėjo atsikratyti 17 kg kūno svorio ir šiandien spinduliuoja energija, pozityvumu ir gera nuotaika!

 

„Įžengusi  į sporto salę palieku visas bėdas už durų. Man sportas – ne tik vizualiniai pokyčiai, pasiekti treniruočių metu, bet ir puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Sportas gerina gebėjimą susikaupti, mažina nerimą ir stresą, didina savigarbą, teikia pasitikėjimo“, – pasakaja Irina Pogoril, kuri yra medicinos darbuotoja.

Ji puikiai žino, kad sportuojantis žmogus ugdo ne tik savo valią, charakterį, bet ir stiprina imuninę sistemą, kas šiuo pasaulį užklupusiu pandeminiu periodu – labai svarbu. „Per dešimtmetį, kai aktyviai sportuoju, nesu sirgusi paršalimo ligomis“, – pabrėžia mūsų klientė Irina.

 

Svarbu – tinkamas motyvuotojas

Moteris pasakojo, kad ankščiau neturėjo polinkio sportui, tačiau viskas pasikeitė, kai pasinaudojo draugės pasiūlymu užsirašyti į sveikatingumo klubą.

„Kai atsidarė sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“, perėjau iš kito sporto klubo į jį, nes man labai patogi geografinė padėtis. Ilgą laiką sportavau savarankiškai. Sportuodama, atkreipiau dėmesį  į asmeninę trenerę Zitelę, į jos atsidavimą darbui, stebėjau jos klienčių rezultatus, jie buvo įspūdingi. Vieną dieną, išdrįsau ir paprašiau Zitelės sudėlioti man programą. Ji, atsižvelgusi į mano amžių, fizinį pasirengimą, pasiūlė nuo rytojaus pradėti rimtai dirbti. Ir jau trejus metus po tris kartus per savaitę sąžiningai dirbu su trenere. Rezultatai išties džiugina – atsikratyta net 17 kg“, – džiaugėsi Irina.

Ji neslėpė, kad kažkada tai buvo svajonė, o dabar tapo realybe.  „Mėgstu svajoti, o svajones paversti veiksmais“, – šypteli sportiška moteris.

Jos energijos ir pozityvumo galėtų pavydėti daugelis panašaus amžiaus žmonių, tačiau nereikia pamiršti, kad patys esame savo likimo kalviai,  tad įdėję dalelę pastangų, galime pakreipti savo gyvenimo laivą teisinga linkme.

„Ateiti į sporto salę ir pasportuoti valandą ar daugiau, tikrai nėra sudėtinga. Visi gali tai lengvai padaryti“, – pabrėžia ji ir tuoj pat priduria: „Sunkiausia – mityba“.

Irina visiems pradedantiesiems rekomenduoja patiems, prisiskaičius internete, neeksperimentuoti, o geriausia kreiptis į savo sritį išmanančius specialistus. Mūsų sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ dirba išties daug kvalifikuotų savo srities specialistų ir jie visada padės.  

 

Irina puikiai pamena tą dieną, kai sveikos gyvensenos specialistė ir trenerė Zita sudėliojo jai mitybos gaires ir įkvėpė motyvacijos jų laikytis. „Zitelė tiesiog įkvėpė mane siekti rezultato.  Jos nuolatinis paskatinimas, šiltas žodis neleido abejoti, kad rezultatai bus“, – savo sėkmės istorija dalijasi mūsų sportiškoji klientė.

 

Ji teigė, kad tikslo siekimui labai svarbu ir šeimos palaikymas. „Šeima ir patys artimiausi žmonės, kurie yra šalia – man pats svarbiausias dalykas pasaulyje. Mes vienas kitą visada palaikome. Jie dabar kartu su manim džiaugiasi rezultatu“, – neslėpdamas geros nuotaikos pasakoja moteris.

 

Amžius sportui – ne riba

„Apelsino“ trenerė Zita Satkauskaitė apie Iriną atsiliepia tik teigiamais žodžiais. „Ji savo pavyzdžiu įkvepia drauges, šeimos narius, skatina juos rūpintis savo sveikata ir gera savijauta. Smagu į Iriną žiūrėti ir matyti tokius pokyčius: moteris tiesiog švyti, spinduliuoja gera nuotaika“, – džiaugėsi „Apelsino“ trenerė.

 

Zita pasakojo, kad ženklūs Irinos pokyčiai prasidėjo prieš trejus metus, kai ji apsisprendė keisti save ir savo įpročius. „Tada ir prasidėjo mūsų bendra kelionė, kurios tikslas – puiki savijauta ir gražesnės kūno linijos. Irina visada buvo graži, tačiau noras jausti tvirtesnį kūną, paskatino labiau juo rūpintis.

 

Pirmo vizito metu aptarėme kokie Irinos lūkesčiai, tikslai. Suderinus mitybą ir treniruotes, po penkių treniruočių Irina džiaugėsi pirmaisiais matomais rezultatais. Kūno apimtys pradėjo mažėti, savijauta gerėti, o svarbiausia, kaip Irina visada man sako: „Esu daug laimingesnė“. Jau po pusmečio bendro darbo, džiaugėmės ženkliu svorio sumažėjimu – pavyko atsikratyti 10 kg, o per trejus metus – 17 kilogramų. Svarbiausia, kad visa tai klientė pasiekė sportuodama ir maitindamasi sveikai, o nesilaikydama griežtų kūną alinančių dietų“, – akcentavo trenerė Zita.

 

„Apelsino“ trenerė pabrėžia ir tai, kad sportuoti niekada nėra vėlu.

„Manote, kad dailios kūno formos vyresniame amžiuje yra nerealu? Irinai – 58 metai ir ji puikiausias pavyzdys, kad tai įmanoma visuose amžiaus tarpsniuose. Fitneso treniruotės – ypatingai gera priemonė pagražinti kūno linijas, nes tai yra darbas su atskiromis raumenų grupėmis. Sistemingos treniruotės, parenkant pratimus pagal žmogaus fizines galimybes ir suderinus mitybą, moterys visuose amžiaus tarpsniuose pasiekia norimų rezultatų“, – pasakoja Zita.

 

Be to, ji pridūrė, kad visada svarbu tikėti tuo, ką darai, tada gyvenime pavyks nuversti didžiausius kalnus. „Su Irina malonu siekti bendro tikslo. Ji visada sportuoja iš visos širdies. Tai labai disciplinuota sportininkė, įkvepianti aplinkinius savo užsidegimu ir noru siekti geresnės sveikatos ir gražesnio kūno. Labai džiaugiuosi pelniusi jos pasitikėjimą“, – sako Z ita Satkauskaitė.

Pati Irina akcentuoja, kad sportas – tarsi geros nuotaikos užtaisas. „Sportas man padeda atsikratyti blogos nuotaikos, negalvoti apie problemas. Bėgant metams, kūnas stingsta, mažėja raumenų masė, lėtėja medžiagų apykaita, tad pasiekti gerų rezultatų darosi  sunkiau, bet fizinis aktyvumas man padeda palaikyti ne tik fizinę formą, bet gerina bendrą savijautą.  Reguliarus sportas turi labai daug privalumų, o gražios kūno formos – tėra tik vienas jų. Taigi, nėra ko laukti: pirmyn į sporto salę ir po metų padėkosite sau, jei pradėsite sportuoti jau dabar“, – pabrėžia ji.

 

Sveikatingumo klubas šeimai „Apelsinas“ visiems pradedantiesiems siūlo išbandyti nemokamą įvadinę treniruotę ir specialų SMART FIT instruktažą. Jo metu sudaroma kūno svorio analizė, atliekamas bazinių judesių ir laikysenos testavimas, sudaroma mini programa.

Pasiryžote imtis savo gyvenime permainų? Registruokitės ČIA.