10 naudingų šviežių apelsinų sulčių savybių

Sveikatingumo klube šeimai „Apelsinas“ siūlome mėgautis ką tik spaustomis, šviežiomis apelsinų sultimis. Ne tik todėl, kad jos puikiai padeda atgauti energiją po treniruočių, bet ir todėl, kad yra ypač naudingos mūsų sveikatai. Sužinokite 10 naudingų šviežių apelsinų sulčių savybių. Skanaus!

1. Svarbus vitaminų šaltinis

Šviežiai spaustose apelsinų sultyse yra daugybė organizmui reikalingų vitaminų ir mikroelementų. Apelsinai daugiausiai turi vitamino C, taip pat turi B grupės vitaminų, vitamino A, kalio, kalcio, fosforo ir magnio. Apelsinuose ir jų sultyse yra daug priešuždegiminiu ir antioksidantiniu poveikiu pasižyminčių augalinės kilmės medžiagų, vadinamų fitochemikalais ir flavonoidais.

2. Stiprina imuninę sistemą

Išgėrę stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių, gausite visos dienos vitamino C normą. Vitaminas C – svarbus antioksidantas, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo ligų. Susirgus gripu, rekomenduojama du kartus per dieną išgerti stiklinę šviežiai spaustų apelsinų sulčių – taip sustiprinsite nusilpusį organizmą.

3. Gerina nuotaiką

Apelsinuose ir jų sultyse esantis vitaminas B6 dar vadinamas „geros nuotaikos vitaminu“. Vitaminas B6 skatina gamintis serotoniną – „laimės hormoną“. Taip pat vitaminas B6 yra atsakingas už hemoglobino gamybą mūsų organizme. Normalus hemoglobino kiekis svarbus, kad nestokotume energijos, ypač jeigu nuolat sportuojame.

4. Gražios odos paslaptis

Vitaminas C, kurio gausu apelsinų sultyse, saugo mūsų odą nuo žalingo saulės ir kito aplinkos poveikio. Geriant šviežių apelsinų sultis, gerėja bendra odos būklė ir mažėja raukšlių – vitaminas C skatina kolageno gamybą, kuris yra svarbus norint išsaugoti odos elastingumą ir grožį.

5. Mažina cholesterolio kiekį

Izraelio mokslininkai nustatė, kad nuolat geriant šviežias apelsinų sultis, kraujyje mažėja cholesterolio – taip yra dėl apelsinuose esančio pektino. Pektinas taip pat veikia kaip silpni laisvinamieji, mažina vidurių užkietėjimą ir padeda apsaugoti gaubtinės žarnos gleivinę, neleisdamas kauptis toksinėms medžiagoms.

6. Naudinga širdžiai ir kraujotakai

Apelsinuose esančios maistinės skaidulos, vitaminas C, kalis ir cholinas gerina širdies ir kraujotakos sistemos darbą. Šie vaisiai turi daug kalio, kuris išstumia natrį ir tai lemia žemesnį kraujo spaudimą. Didesnis kalio ir mažesnis natrio suvartojimas yra svarbus norint išsaugoti gerą širdies sveikatą. Vitaminas C veikia kaip antioksidantas, saugantis organizmą nuo uždegimų ir išlaikantis sveikas kraujagysles.

7. Gydomoji ir profilaktikos priemonė

Apelsinų sultys vartojamos kaip efektyvi gydomoji ir profilaktikos priemonė sergant hipovifaminoze ir avifaminoze. Apelsinų sultis rekomenduojama gerti sergant hipertonine liga, ateroskleroze, kepenų ligomis, podagra ir nutukimu. Įvairūs tyrimai teigia, kad kasdien išgeriant apelsinų sulčių ir aktyviai sportuojant, galima greičiau numesti svorio. Maistinės skaidulos, esančios apelsinuose, apsaugo nuo staigaus cukraus kiekio kraujyje padidėjimo, o sergantiems 2 tipo diabetu, padeda sureguliuoti lipidų ir insulino lygius.

8. Mažina riziką susirgti vėžiu

Apelsinų sultyse daug naudingų medžiagų, vadinamų limonoidais, kurios kraujyje išlieka net 24 valandas po suvartojimo. Limonoidai yra kovotojai prieš vėžį, veikiantys kaip stiprūs antioksidantai, didinantys gyvybinį aktyvumą ir neleidžiantys ląstelėms išsekti.

9. Rekomenduojama besilaukiančioms moterims

Šviežiai spaustos apelsinų sultys yra naudingos nėščioms moterimis, kadangi jose yra daug folio rūgščių, kurios yra svarbios augančiam vaisiui.

10. Sumažina apakimo riziką

Anot Sidnėjaus universiteto tyrimo rezultatų, jei kasdien suvalgytumėte po vieną apelsiną, sumažintumėte apakimo riziką. Sveikatos būklė, susijusi su amžiumi, yra vadinama geltonosios dėmės degeneracija, kuri gali paveikti centrinį regėjimą, todėl tai trukdo žmonėms aiškiai matyti objektus. Apelsinų valgymas gali sumažinti geltonosios dėmės degeneracijos išsivystymo riziką net iki 60 procentų.

Visgi, apelsinų sultis rekomenduojama gerti saikingai. Apelsinų sulčių vartoti negalima žmonėms, kurie serga skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, gastritu, padidėjus skrandžio sulčių rūgštingumui ir paūmėjus žarnyno uždegimui. Taip pat visiems alergiškiems citrusiniams vaisiams.

Išbandykite klubą nemokamai

Sunku apsispręsti, kuriame sporto klube sportuoti? Apsispręsti bus lengviau, nes gali nemokamai išbandyti „Apelsinas“ sporto klubą!

Išbandyti treniruotę nemokamai
Girl

Kiti įrašai